Haku

Ilmiömäistä!

Täällä pääset tutustumaan Museo Leikin kokoelmiin erilaisten ilmiöiden kautta ja löydät kenties oman lapsuutesi suosikkilelut! Ilmiöt kertovat lapsuuden keskeisistä leikeistä ja puuhista museoesineiden välityksellä. Esittelyssä oleva ilmiövalikoima täydentyy ja päivittyy museon kokoelmien digitointityön edetessä.

Fantasiailmiö tuo esiin lasten rakastamat taiat, supervoimat ja mielikuvitusoliot. 1980-luku oli uuden leluaikakauden alku, ja siksi esittelemme kasarilapsuutta kunnianosoituksena monen nykypäivän lapsen vanhemmille. Keräilyyn, kotileikkeihin ja peleihin tutustuminen johdattaa ikiaikaisten leikkityyppien ääreen. Sota-ajat taas ovat tuoneet lapsuuteen vaikeita kokemuksia, jotka näkyvät leikeissäkin – siksi ne on nostettu omaksi ilmiökseen. Lelukaupat edustavat lapsuuden toiveiden täyttymyksiä ja unohtumattomia kokemuksia – tutustu niiden aarteisiin! Rakkaimmat leluystävät -ilmiö kuvaa lelujen tärkeyttä ja todellisuutta niin lapsille kuin aikuisille. Suomalaisvalmisteiset lelut ovat keskeinen osa museon kokoelmaa, samoin kuin itse tehdyt lelut ja leikit, joissa ilmentyy lasten kekseliäs mielikuvitus.

Kerro lelujen alla olevaan KOMMENTIT -kenttään omat muistosi tutusta lelusta! Kun tutkit kokoelman esineitä, klikkaa esineiden tarinat esiin kohdasta Käyttö - LISÄÄ.

Hyppää mukaan leikkimatkalle lapsuuteen!

Sukella lapsuuden ilmiöihin!